IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 14°
Икономика
19:37 | 16 декември 2018
Обновен: 19:43 | 10 април 2024

АПИ глобява пътноподдържаща фирма по "Струма"

Апелират да не пътуваме в участъка София-Благоевград

По материала работи: Юлиян Атанасов
АПИ глобява пътноподдържаща фирма по "Струма"

Снимка: БТА

 

Шофьорите да се въздържат от пътуване по АМ "Струма" в участъка София - Благоевград поради обилен снеговалеж. В отсечката е ограничено движението на тежкотоварни МПС над 12 т поради снегопочистване, посочват в съобщение от Агенция "Пътна инфраструктура".Всички граждани и транспортни фирми могат да получават информация за актуалната пътна обстановка от интернет страницата на АПИ - www.api.bg, и по всяко време от денонощието на тел. 0700 130 20 в АПИ.

 

В агенцията целогодишно работи Ситуационен център, който събира и обобщава данните за състоянието на републиканските пътища.Агенция "Пътна инфраструктура" ще санкционира пътноподдържащата фирма на АМ "Струма", отговорна за снегопочистването на магистралния участък на територията на област Кюстендил.Причината е констатирано закъснение при снегопочистващите дейности днес, съобщиха от агенцията.За по-бързото почистване на отсечката при снеговалежа е осигурена почистваща техника от други пътноподдържащи дружества.

 

dnes.bg

 

Четете още: Сложна зимна обстановка в страната, МВР съветва да не пътуваме

Коментари

Новини Варна