IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 14°
България
13:34 | 18 декември 2018
Обновен: 12:56 | 25 април 2024

Няма да вдигат парите за нощен труд през 2019-а

Това стана ясно по време на заседанието на Съвета за тристранно сътрудничество

По материала работи: Слав Велев
Няма да вдигат парите за нощен труд през 2019-а

Държавата няма да направи нищо за увеличение на добавката за нощен труд от 2019 г. година. Това стана ясно по време на заседанието на Съвета за тристранно сътрудничество, на което беше обсъдено предложението на КТ "Подкрепа" тази добавка да се обвърже с размера на минималната заплата и през 2019-а да бъде 2,80 лева на час, вместо сегашните 0,25 лева на час.

 

 

След продължителен дебат между бизнеса и синдикатите по тази тема, социалният министър Бисер Петков предложи да се направи работна група, която от началото на следващата година да подготви промени в Кодекса на труда относно заплащането на нощния труд.

 

 

 

Лидерът на КТ "Подкрепа" Димитър Манолов тропна по масата след това предложение и заяви, че правителството не желае да реши проблема. По думите му през тази година управляващите са раздали какво ли не, на кому ли не, но не и на работещите българи.

 

dariknews.bg

Коментари

Новини Варна