IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 15°
България
20:08 | 7 януари 2019
Обновен: 20:17 | 17 април 2024

Жандармерия във Войводиново заради бития командос

В селото протестират срещу ромите, заселили се в незаконни къщи

По материала работи: Деян Михайлов
Жандармерия във Войводиново заради бития командос

Пловдивското село Войводиново е блокирано от полиция и жандармерия, след като там се създаде напрежение заради пребития на Богоявление Валентин Димов, който служи в Бригада специални сили.

Той бил нападнат от двама местни роми за това, че им направил забележка да не вървят по пътното платно, тъй като създават опасност за движението.
Двамата братя Асен и Борис, на 17 и 21 г., започнали да обиждат командоса и се нахвърлили върху него, предаде "24 часа".

Той е получил комоцио и множество наранявания по главата и лицето. След инцидента в социалните мрежи се появиха призиви да се изселят ромите от Войводиново, които обитават там незаконно построени къщи.

Тази вечер в селото се провежда протест.

"Няма опасност от ескалация на напрежението и безредици, взели сме всички необходими мерки, за да осигурим реда", увери директорът на пловдивската полиция Атанас Илков. Той категорично отрече слуховете, че протестиращите са тръгнали да щурмуват ромската махала.

Dnes.bg

Коментари

Новини Варна