IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 12°
България
15:56 | 13 януари 2019
Обновен: 05:37 | 17 април 2024

Църква остана без камбана

Местните жители са възмутени

По материала работи: Пламен Янков
Снимка: Rusemedia

Църква в Русенско остана шест месеца без камбана, след като митрополията е отказала да я възстанови, съобщава Bgonair. Наложило се е хората сами да търсят начин да я ремонтират със собствени средства, за да може тя да оглася отново селото. Местните жители са възмутени от бездействието на църковните служители.


Камбаната на 150-годишната църква в село Писанец е една от местните реликви, тъй като е свързана с историята на населеното място.


Тя е подарена през 1882 г. от руския подполковник Григориев, чиято част по време на Руско-турската освободителна война е била в селото и го е освободила.


При инцидент през лятото тя пада и се чупи. За местните хора това е истинска драма. Кметството търси съдействие от митрополията, но оттам отказват да помогнат без обяснение. 


Местен жител се заема с ремонта със свои средства, а хората са възмутени. От митрополията в Русе лаконично коментираха, че камбаната е възстановена и отказаха да обяснят защо не са помогнали на местната църква.

Пострадалото при селфи дете е с 60% изгаряния
 

Коментари

Новини Варна