IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 14°
България
09:34 | 14 януари 2019
Обновен: 11:57 | 16 април 2024

Поръчител, багеристи... трима в ареста за изораните дюни на "Смокиня"

Работниците твърдят, че са ги цанили за "работата" за по 1000 лева

По материала работи: Слав Велев
Поръчител, багеристи... трима в ареста за изораните дюни на "Смокиня"

Снимка: Bulgaria ON AIR

Трима души са арестувани за унищожаването на дюните до къмпинг "Смокиня", обяви говорителят на главния прокурор Румяна Арнаудова.Установен и задържан е човекът, поръчал разораването на дюните, както и двамата багеристи, които са изравнили терена.По думите й багеристите твърдят, че са ангажирани от поръчителя срещу 1000 лв. Самата машина е открита в близост до местопрестъплението.

 

Посоченият за поръчител пък твърди категорично, че не е ангажирал никого.Твърди също, че е собственик на имота, но не му е известно как точно в неговия имот двама багеристи са изравнили терена, посочи Арнаудова."Дори мъжът в действителност да е собственик на този имот, всеки български гражданин е длъжен да спазва законите. Дюните са защитена територия и независимо в чий имот са, не могат да се извършват действия, с които те да се унищожават или повреждат", каза говорителят на главния прокурор.Наказанието за престъплението е до 3 г. лишаване от свобода и глоба.

 

dnes.bg

 

Четете още: Експеримент в саксия с гъби създаде биоразградима опаковка

Коментари

Новини Варна