IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 23°
България
17:59 | 15 януари 2019
Обновен: 23:17 | 14 март 2024

Над 55 000 души с ТЕЛК са подали документи за безплатна е-винетка

През 2018 година безплатни винетки получиха над 228 хиляди души у нас

По материала работи: Слав Велев
Над 55 000 души с ТЕЛК са подали документи за безплатна е-винетка

Само през първите 10 работни дни от началото на годината над 55 хиляди българи с телково решение са подали документи за издаване на безплатна електронна винетка за 2019 година.

 

Това става ясно от съобщение на социалното министерство във връзка с посещение на ресорния министър Бисер Петков в една от социалните дирекции в страната, които приемат документи за издаване на винетки и за ползване на новия вид финансова подкрепа по закона за хората с увреждания.

 

В приемните на дирекцията в столичния район Оборище се подават средно по 150 заявления на ден за получаване на безплатна винетка.

 

Според новата процедура подаденото заявление се обработва и изпраща на Агенция „Пътна инфраструктура” в срок от 7 дни, а от АПИ трябва да издадат винетката до края на деня, следващ деня на получаване на заявката от социалните.

 

 

През 2018 година безплатни винетки получиха над 228 хиляди души у нас, а данните на пътната агенция показват, че броят им се увеличава през всяка следваща година.

 

dariknews.bg

Коментари

Новини Варна