IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 12°
България
17:12 | 18 януари 2019
Обновен: 12:02 | 16 април 2024

Строеж събори стена на къща

ДНСК прави експертиза за аварията до края на месеца

По материала работи: Слав Велев
Снимка: bTV

Строеж в София събори стената на обитаема къща. Изкопни дейности до сградата причиниха значими щети за живеещите в нея и съседните къщи.

 

До пострадалата къща в столичния район "Възраждане" е започнало мащабно строителство, което предвижда изграждането на хотел, жилищна сграда с магазини, подземен гараж и офиси.

 

Стената на съседната къща липсва, няма ги и част от домакинските уреди. Покъщнината паднала в ямата по време на изкопната дейност.

 

"Тази авария е причинена от значителен теч на топлофикационната система на улицата", заяви пред bTV Георги Сачански, управител на фирмата инвеститор на строежа.

 

От "Топлофикация" не са съгласни - те са изпратили екип, който е констатирал, че почвата на изкопа е с температура под 0 градуса. Това означава, че теч на вода не е възможен.

 

В становище на ДНСК се посочва, че именно изкопните действия са причина за разрушаването на стената. Предстои изработването и на техническа експертиза до края на месеца.

 

Според Сачански е подписано споразумение за обезщетяване на собственика на къщата. Собственикът обаче казва, че не е подписвал такова и ще търси правата си в съда.

 

Dnes.bg

 

 

Коментари

Новини Варна