IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 12°
България
12:54 | 22 януари 2019
Обновен: 12:06 | 16 април 2024

Пилотите – в регулирана среда с ограничена креативност

Пилотът трябва да обновява своя лиценз на всеки 3 месеца

По материала работи: Пламен Янков
Пилотите – в регулирана среда с ограничена креативност

Пилотите работят в регулирана среда с ограничено пространство за креативни решения, заяви Марио Бакалов, пилот, в ефира на Bloomberg TV Bulgaria.


"Още като малко дете исках да летя. Пилотите в един самолет през 1985 г. ми позволиха да надникна в пилотната кабина. Бях на 5 години, но гледката ме впечатли. Аз мечтаех да стана пилот в чужбина. По онова време това е било нестандартно и трудно постижимо желание. Целият път до мечтата е труден, като продължава и след това. Пилотът трябва да обновява своя лиценз на всеки 3 месеца, трябва да се доказва в тренажори, да ходи на медицински прегледи. Това ни държи активни, така опресняваме знанията си".


Мениджърите и пилотите имаме много общо, смята Марио Бакалов. Работим в комплексна и динамична сфера с отговорни решения, които водят до важни последици, допълни той.


Кандидатствах като стюарт и започнах да летя на Боинг 747 на дълги разстояния като такъв, разкри Бакалов. Така придобих добър опит, уточни още той.


Мотивационият лектор сам по себе си трябва да бъде позитивна личност, спомена гостът. Разказвам за своя път, пречки, успех, твърди пилотът.


В регулирана среда се работи по-лесно, защото всичко е стандартизирано, отбеляза Марио Бакалов. От друга страна, пространството за креативни решения не е чак толкова голямо, сподели той.


Четете още: EK: България продава лесно гражданство на чужденци

 

Коментари

Новини Варна