IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 19°
България
20:57 | 10 февруари 2019
Обновен: 23:25 | 19 март 2024

Времето утре слънчево, от вторник - вятър и студ

Максималните температури ще бъдат 10-15 градуса

По материала работи: Юлиян Атанасов
Времето утре слънчево, от вторник - вятър и студ

Снимка: БулФото

През нощта облачността ще е разкъсана, предимно висока. В повечето райони ще е почти тихо. Минималните температури ще бъдат между минус 3 и 2 градуса.Утре ще преобладава слънчево време, но преди обяд на много места в низините ще е с ниска облачност или мъгла. Ще се появи слаб до умерен юг-югозападен вятър. След обяд от запад ще се увеличава високата и средна облачност. През деня ще се задържи без валежи. Максималните температури ще бъдат 10-15 градуса.През нощта срещу вторник вятърът ще се ориентира от северозапад, ще се усили и на много места от запад на изток ще превали, според прогнозата на НИМХ-БАН.

 

Над Черноморието ще преобладава слънчево време. В сутрешните часове на места ще има мъгли. Ще духа слаб до умерен юг-югозападен вятър. Максималните температури ще бъдат от 8-9 градуса по северното, до 13-14 градуса на места по южното крайбрежие. Температурата на морската вода ще бъде около 7 градуса. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.Над планините преди обяд ще има повече слънчеви часове, а след обяд облачността ще е значителна. До вечерта ще се задържи без валеж. Ще духа умерен до силен югозападен вятър и с него дневните температури още малко ще се повишат, като максималната на височина 1200 м ще бъде около 7 градуса, на 2000 м - около 1 градус.

 

Във вторник ще бъде много ветровито и ще застудява. Ще духа умерен, временно силен вятър от запад-северозапад. Все още на отделни места ще има и слаби превалявания, предимно от дъжд, в планините - от сняг.През нощта срещу сряда вятърът ще отслабне и ще се обърне от север и от североизток, през деня в източната половина от страната ще бъде умерен. Застудяването ще продължи. Ще има и превалявания от сняг, с по-голяма вероятност в планинските райони и в Североизточна България. (БТА)

 

Четете още: Младо момче прави роботизирани протези за ръка от...ЛЕГО

 

Коментари

Новини Варна