IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 11°
България
20:07 | 11 февруари 2019
Обновен: 12:36 | 16 април 2024

Фирмите си отдъхнаха, имат отсрочка за новите касови апарати

БСК алармира, че търговците няма да се справят до март

По материала работи: Деян Михайлов
Фирмите си отдъхнаха, имат отсрочка за новите касови апарати

Министърът на финансите Владислав Горанов не изключи да бъде удължен срокът, в който фирмите, регистрирани по ДДС, трябва да сменят касовите апарати и софтуера с цел печалбите да бъдат отчитани в реално време, съобщава БНР.

Според Наредбата на приходната агенция това трябва да се случи до края на март, но днес от Българската стопанска камара поискаха отсрочка.

По този повод министърът заяви, че ако се установи, че действително няма да успеят да се справят, може да се прояви гъвкавост.

Горанов допълни, че министерството все още работи в диалог с бизнеса, за да установи достатъчен ли е срокът. 

"Дотолкова, доколкото не сме чули упреци към самата наредба, само по отношение на сроковете, ще ги дебатираме. Ако се окаже, че обективно не могат да се справят, ще проявим гъвкавост, разбира се, в това отношение, защото не можем да рискуваме търговския оборот", каза той.
   
Финансовият министър Владислав Горанов беше категоричен, че предмет на обсъждане е единствено и само срокът за влизане в сила на новите правила.

Dnes.bg

Коментари

Новини Варна