IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна
България
14:36 | 17 февруари 2019
Обновен: 05:28 | 20 април 2024

Откраднаха караваната на Руди Люберс - за малко да я нарежат за скрап

Своеобразният му дом ще бъде изложен в музей, посветен на живота на боксьора

По материала работи: Пламен Янков
Откраднаха караваната на Руди Люберс - за малко да я нарежат за скрап

Откраднаха караваната, в която бедства легендарният боксьор Руди Люберс, съобщи Bulgaria ON AIR. След бързата намеса на кмета на Кошарица, бусът беше намерен – в автоморга за скрап. В родината на Люберс Холандия очакват караваната, за да я изложат в музей, посветен на живота на боксьора.
 

Караваната изчезва от полето на Кошарица няколко часа, след като холандски приятели на боксьора, заедно с кмета на селото, изчистват терена от боклука и търсят техника, за да я преместят за съхранение до общината.
 

Събина, която работи за холандска фондация, подпомагаща бивши спортисти, изпаднали в беда, също е притеснена, че караваната е изчезнала.
 

Притеснен от международен скандал, кметът тръгва по следите на изчезналата каравана. Звъни на полицията и само за 10 минути бусът е отрит в автоморга в Каблешково. Оказва се, че по документи негов собственик не е холандският боксьор.
 

В Кошарица Мария, която е давала храна на Руди на версия, се надява той да не помни България с лошо.
 

В несебърското село историята за холандския боксьор, издържал 12 рунда срещу непобедимия Мохамед Али, все още е тема на разговор, предаде Стиляна Георгиева.
 

Четете още: Заловиха 13 нелегални мигранти и каналджия от Бургас
 

Коментари

Новини Варна