IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 12°
България
15:57 | 20 февруари 2019
Обновен: 05:28 | 26 март 2024

Малина Крумова оглави новата агенция за пътна безопасност

Новото звено обединява всички служби в държавата и ще координира и контролира мерките по отношение на сигурността по републиканската пътна мрежа

По материала работи: Слав Велев
Малина Крумова оглави новата агенция за пътна безопасност

Правителството определи Малина Крумова за председател на Държавна агенция "Безопасност на движението по пътищата", съобщиха от Министерския съвет.

 

Малина Крумова е назначена за заместник- министър на регионалното развитие и благоустройството на 9 май 2017 година. От октомври 2018 г. работи по създаването на Държавна агенция "Безопасност на движението по пътищата".

 

Още през август миналата година властта реши да се създаде нова структура, която ще отговаря за пътната безопасност. Тя обединява всички служби в държавата и ще координира и контролира мерките по отношение на сигурността по републиканската пътна мрежа, предаде btv.

 

В новото звено влизат служби от МВР, Министерството на транспорта, Министерството на регионалното развитие, Агенция „Пътна инфраструктура” и други ведомства, включително и Министерството на образованието.

 

 

Решението беше взето след  тежката катастрофа с автобус край Своге в края на август, при която загинаха общо 20 човека. Заради нея оставки подадоха трима министри - регионалният, вътрешният и транспортният.

Коментари

Новини Варна