IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 12°
България
12:59 | 21 февруари 2019
Обновен: 10:20 | 23 март 2024

Управляващите обмислят да оставят без заплати бойкотиращите депутати

Две седмици за номинации на нови членове на ЦИК

По материала работи: Слав Велев
Управляващите обмислят да оставят без заплати бойкотиращите депутати

Парламентът започна работа по процедурата за избор на нов състав на Централната избирателна комисия. За втори пореден ден народните представители от БСП не са в залата.

 

В студиото на „Тази сутрин” зам.-председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов заяви, че социалистите са излезли от Народното събрание не заради изборните правила, а заради ратифицирането на протокола за присъединяването на Македония към НАТО.

 

Днес в кулоарите се заговори за промяна в правилника и депутатите, които не са на работа, да не получават никакви пари – в момента им се събират около 1000 лв.

 

„Ако инициативата на БСП продължи с месеци, задължително в правилника трябва да въведем нови правила за възнагражденията”, заяви Волен Сидеров. По думите му не са верни твърденията, че социалистите не получават нищо: „Не е вярно, да не заблуждават хората - 1/3, но взимат. Други казват, че не знаят каква заплата взимат, което също е доста неубедително и неоснователно. Не може да не знаеш какви пари взимаш“.

 

Националистите ще внесат официално предложението си в началото на следващата седмица.

 

Данаил Кирилов от ГЕРБ коментира, че идеята може да бъде обсъдена на комисия. От ДПС заявиха, че това не е най-важната тема за страната в момента, но са склонни да се включат в обсъждания.

 

БСП не коментират.

 

Днес стана ясно, че партиите и представителите на НПО ще имат две седмици, за да номинират нови членове на избирателната комисия, а, по предварителни сметки, на 18-19 март НС ще трябва да избере новия състав.

 

Отново в рамките на заседанието беше освободена шефката на КФН Карина Караиванова, която отива в Европейската банка за възстановяване и развитие.

 

btvnovinite.bg

Коментари

Новини Варна