IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 10°
България
16:58 | 22 февруари 2019
Обновен: 15:06 | 16 април 2024

Зрелищна акция в София! Блъснаха полицай, последваха арести...

Най-вероятно става въпрос за акция срещу разпространение на наркотици

По материала работи: Слав Велев
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Две момчета и едно момиче бяха задържани при спецакция в центъра на столицата, видя репортер на Dnes.bg. Те пътували в таксиметров автомобил и според първоначалната информация са били следени от полицията. При сигнал за спиране обаче те блъснали полицая в района на бул. "Васил Левски" и ул. "Аксаков".

Униформеният е ранен леко, но все пак е бил транспортиран с линейка до болницата.

 

Според информацията на МВР обаче пострадалите полицаи са трима.

 

"На място, след оказана съпротива и опит да избягат, са задържани шофьорът и двамата му спътници. В хода на проверката е установена самоличността на водача - 17-годишен, неправоспособен младеж, криминално проявен. Извършен му е полеви тест, който е отчел положителна проба за употреба на наркотици. Двамата му спътници са били 20-годишен криминално проявен мъж и жена на 22 години. При последвало претърсване в колата са намерени наркотични вещества и оръжие", съобщават от МВР.

 

Неволен свидетел на акцията стана бившият служебен премиер Стефан Софиянски, чийто офис е в близост до мястото, където са извършени арестите.

 

dnes.bg

 

Коментари

Новини Варна