IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 13°
България
12:00 | 13 март 2019
Обновен: 05:16 | 20 април 2024

Според престижна класация: Български град е по-добър град за живеене от Пекин, Истанбул и Москва

По материала работи: Пламен Янков
Според престижна класация: Български град е по-добър град за живеене от Пекин, Истанбул и Москва

Според престижната класация на агенция Mercer за най-добър град за живеене София е класирана на 116-то място. Традиционната класация обхваща над 400 града по цялата планета, от които данните за 240 се публикуват за обществен достъп.
 

За осма поредна година Виена е най-добрият град за живеене в света. След нея се нареждат градовете Цюрих, Оукланд, Мюнхен, Ванкувър,  Дюселдорф, Франкфурт, Женева, Копенхаген и Базел.
 

За класирането от Mercer са взели предвид 39 различни фактора, групирани в 10 категории. Категориите са следните - политическа и социална среда икономическа среда, социално-културна среда, грижа за здравето, училища и образование обществени услуги и транспорт, отдих, потребителски стоки, жилища  и природна среда. 
 

От съседните на България държави столицата на Гърция Атина е класирана на 87-мо място, Букурещ е на 109-то, Белград е на 138-мо, а Скопие – на 161-во. След София се нареждат също Пекин - на 120-то място,  Истанбул – на 130-то, Москва - на 167-мо, Киев – на 173-то и Санкт-Петербург – на 174-то.
 

Последните места в класацията са заети от Сана, Банги и Багдад.
 

Според Ройтерс проучването е в помощ на компаниите и организациите за определянето на размера на компенсациите и надбавките за труд при неблагоприятни условия на служителите им, които работят в чужбина.


Черно море


Четете още: България с интерес за сътрудничество с Китай по проекта „Един пояс, един път“
 

Коментари

Новини Варна