IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 23°
България
10:36 | 17 март 2019
Обновен: 22:15 | 25 март 2024

БСП предлагат Елена Йончева за водач на листата за евровота

Втори остава Сергей Станишев

По материала работи: Пламен Янков
БСП предлагат Елена Йончева за водач на листата за евровота

Изпълнителното бюро на БСП ще номинира Елена Йончева за водач на листата на партията за евроизборите, обяви Кирил Добрев.


От направени 293 конференции, Елена Йончева има 266 номинации – огромна част от партията, припозна нея, посочи още той. Йончева е лице на борбата с корупцията в България, отбеляза още Добрев. С нейната номинация се търси разширяване на влиянието на БСП.
 

Петима души са изключително голям брой номинации, освен Елена Йончева и Сергей Станишев, взимат участие и Деница Златева, Иво Христов, проф. Гечев, Петър Корумбашев и Момчил Неков. Добрев отбеляза, че европейските избори са елемент към спечелването на парламентарните избори. От тази гледна точка, според него, изключително важно е именно разширяването на влиянието на БСП.


Елена Йончева събира най-много номинации от партийните организации от всички проведени до този момент кампании – това показва, че тя е един изключително обединителен образ, не само за партията, но и за обществото, обясни още Кирил Добрев.
 

Dnes.bg
 

Коментари

Новини Варна