IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна
България
21:36 | 17 март 2019
Обновен: 13:15 | 16 април 2024

Седмицата започва със слънце и температури до 25 градуса

Захлаждане и дъжд се очакват в сряда

По материала работи: Юлиян Атанасов
Седмицата започва със слънце и температури до 25 градуса

Началото на новата седмица ще започне със слънце, в понеделник максимални температури ще са между 20 и 25 градуса. През нощта ще е ясно и почти тихо. Минималните температури ще са предимно между 3° и 8°.Според прогнозата за времето на НИМХ утре ще е слънчево, с временни увеличения на облачността в следобедните часове над Западна България, а в сутрешните часове в източните райони има условия видимостта да е намалена. През деня ще се появи слаб, в Източна България до умерен южен вятър, с който температурите още малко ще се повишат и максималните ще са предимно между 20° и 25°, по-ниски по Черноморието.

 

Над Черноморието ще е слънчево, в сутрешните часове има условия видимостта да е намалена. След обяд вятърът ще се ориентира от юг и ще е слаб до умерен. Максималните температури ще са от около 14° на север, до 20° на юг. Температурата на морската вода е 8-9°. Вълнението на морето ще е 2 бала, вечерта по Северното Черноморие ще се усили до 3 бала.Над планините ще е слънчево, с временни увеличения на облачността над масивите в Западна България. Ще духа слаб до умерен югозападен вятър. Ще остане топло, с максимална температура на височина 1200 метра около 14°, на 2000 метра – около 8°. Атмосферното налягането ще се понижава и ще е малко по-ниско от обичайното за месеца.

 

Във вторник ще има временни увеличения на облачността, главно в планините и планинските райони ще се развие и купеста и купесто-дъждовна облачност. На места ще превали краткотраен дъжд, възможно е да прегърми. Вятърът ще се ориентира от северозапад и дневните температури слабо ще се понижат. В средата на седмицата в Западна България отначало от северозапад, в Източна - от североизток, ще нахлува сравнително студен въздух.Ще преобладава облачно време. На места, главно в Западна и Централна България, ще има превалявания, предимно слаби и предимно от дъжд, над 1200 м - сняг. Дневните температури, повече в Северна България, ще се понижат. Минималните ще се задържат все още високи.В четвъртък до края на деня валежите ще спрат, вятърът отново навсякъде ще се ориентира от северозапад.

 

dnes.bg

Четете още: Цените на житото с 30% нагоре спрямо година по-рано

 

Коментари

Новини Варна