IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна
България
14:10 | 21 март 2019
Обновен: 13:21 | 16 април 2024

Цветан Цветанов определи коментарите за апартамента му като политическа атака

Той посочи, че сделката е направена според закона

По материала работи: Слав Велев
Цветан Цветанов определи коментарите за апартамента му като политическа атака

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

 

Като политическа атака от БСП и президента Румен Радев определи Цветан Цветанов новината за закупения от него апартамент в столичния квартал „Изток” на цена под пазарната.

 

За пореден път Цветанов посочи, че сделката е направена според закона, а ето какво отговори на въпроса защо цената е под пазарната:

 

„Има данъчна оценка, която е задължено лицето да извади, когато продава или заменя свое жилище. И купувачът, който продава, също трябва да направи всичко това. Спазил съм всичко - и разговорите, които сме водили, и това, което съм изповядвал като сделка, това е в законовите норми и това, че всеки може да си интерпретира и да прави каквото си иска, това е вече негово право.“

 

Цветанов обясни, че се е запознал с господин Мирянов на обществено събитие, което е било през 2017 година. „Днес атаката срещу мен вече изкристализира, след като вече излиза и Румен Радев. Няма да казвам други факти, които са много интересни“, посочи лидерът на ПГ на ГЕРБ, пише dariknews.bg.

 

Според президента Румен Радев случаят с покупката на луксозния апартамент от зам.-председателя на ГЕРБ  далеч надхвърля обхвата на имотна сделка. Това пряко рефлектира върху доверието в политическата класа и държавността, коментира пред журналисти в Кюстендил държавният глава.

 

 

Цветан Цветанов категорично отрече да има нещо незаконно в покупката му на нов апартамент и настоя, че сделката е извършена изцяло по българското законодателство.

 

Изявлението му дойде още в сряда, след като се появиха съмнения в публичното пространство, че е придобил новото си луксозно жилище в квартал "Изток" на много по-ниска от пазарната цена.

 

"Двата апартамента, които са прехвърлени и съм направил замяна, са в същия район. От гледна точка на местополжение предишните два са на много по-хубаво място. За разликата от около 39-40 квадратни метра съм доплатил 100 000 лева, направил съм го по банков път. Аз съм изряден български гражданин", отсече той.

 

Цветанов не пожела да коментира продажбата на апартаментите, които е заменил, която е станала в един и същи ден при един и същи нотариус. Мога да говоря за моята сделка, която е направена по българското законодателство, отсече той.

 

Вчера  от БСП попитаха дали ще бъде разследвана сделката с покупката на Цветанов на новия му апартамент.

 

"Ако не беше българската журналистика, нямаше да разберем как един политик купува луксозен апартамент на скандално ниски цени", заяви Елена Йончева, пише Dnes.bg.

 

Говорителят на главната прокуратура Румяна Арнаудова съобщи по-рано в сряда, че имотните сделки на Цветан Цветанов ще бъдат проверени.

 

 

Коментари

Новини Варна