IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 12°
България
10:42 | 22 март 2019
Обновен: 23:55 | 1 март 2024

Цачева сама се даде на главния прокурор за апартамента си

Иска проверка и от антикорупционната комисия за имота

По материала работи: Слав Велев
Цачева сама се даде на главния прокурор за апартамента си

Антикорупционната комисия и главният прокурор да проверят как и с какви пари правосъдният министър си е купила апартамента на ул. "Юрий Гагарин". Това е поискала самата Цецка Цачева след като гръмна скандала "Апартаментгейн", в който е замесена и тя.

 

Преди дни стана ясно, че тя е купила от "Артекс Инженеринг" апартамент в луксозна сграда в столичния кв. "Изток”.

 

Според брокери цените на имотите в района се сред най-високите в София – около 2000 евро на квадрат. Справка в

 

Службата по вписванията показва, че за около 200 квадрата е заплатена сума от 286 000 лева. Съседен апартамент с подобна квадратура е продаден по същото време на цена почти 40% по-висока.

 

Цачева твърди, че няма нищо нередно в сделката и че е купила имота на груб строеж, така че е нормално цената да е по-ниска.

 

За да изчисти напълно името си от скандала тя е поискала проверката и да бъдат проследени средствата, с които е придобит имотът, да се установи има ли конфликт на интереси с фирмата продавач, има ли злоупотреба с власт, както и други нарушения при договорните отношения.

 

"Давам съгласието си да бъде разкрита единствената сметка, с която разполагам. Нямам офшорни сметки, нямам търговски дружества, нямам свързани лица, с които при властовите ми позиции да съм имала контакти. Както и ще настоявам резултатите от проверката да бъдат публично огласени", отсече Цачева.

 

Тя се закани, че до излизане на резултатите от проверките няма да коментира повече тази тема.

 

Цачева увери, че е готова да сътрудничи напълно.

 

Dnes.bg

Коментари

Новини Варна