IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 10°
България
12:07 | 22 март 2019
Обновен: 13:22 | 16 април 2024

Цветанов пита: Когато ме проверят, дали някой ще ми се извини!?

Зам.-шефът на ГЕРБ заяви, че няма от какво да се срамува

По материала работи: Слав Велев
Цветанов пита: Когато ме проверят, дали някой ще ми се извини!?

 

 

Зам.-шефът на ГЕРБ Цветан Цветанов смята, че скандалът с новия му апартамент е компромат, който обслужва единствено предстоящата кампания за евровота.

 

"Когато приключи проверката, и когато се установи, че всичко е в рамките на закона, дали ще ми се извини някой за тези атаки", коментира Цветанов пред журналисти във Велико Търново, където участва в тържествата, посветени на празника на града.

 

Той посочи още, че ако е искал да крие нещо, нямало да го направи по този прозрачен начин.

"Когато говорим за правова държава и за законност, аз мога с гордост да застана пред вас, защото няма нещо от което да се срамувам", изтъкна Цветанов и напомни, че всяка една сделка минава през Агенцията по вписванията, както и неговата.

 

Той припомни, че е бил в подобна ситуация през 2013 година, също два месеца преди изборите, когато срещу него бил внесен анонимен сигнал за незаконно подслушване на политици и бизнесмени, а накрая се оказало, че има и повдигнато обвинение за това, че е отказал прилагането на СРС, след мнение на главния секретар.

 

По повод евровота зам.-председателят на ГЕРБ съобщи, че всичките шестима евродепутати от партията са получили номинации за листата за предстоящите избори, предаде БТА.

 

Над 17 са номинациите, направени от структурите на партията. Цветанов подчерта, че е важно водачът на листата да познава добре европейските структури, да има необходимото международно признание и уважение от европейските партньори, да има реалната комуникация с ЕНП - общото политическо семейство.

 

В момента се провеждат и разговори със СДС. В четвъртък следващата седмица ще се състои финалната среща, на която ще стане ясна концепцията на листата, която ще бъде обявена на 31 март, припомни Цветанов.

 

Четете още:  

 

 

Коментари

Новини Варна