IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 15°
България
17:49 | 24 март 2019
Обновен: 13:24 | 16 април 2024

ОЛАФ проверява как са купени 290 джипа

Високопроходимите автомобили са доставени през 2018-а

По материала работи: Юлиян Атанасов
ОЛАФ проверява как са купени 290 джипа

От края на миналата година ОЛАФ проверява обществена поръчка за купуването на 290 високопроходими автомобила, финализирана през 2017 г. по време на служебното правителство.Това съобщи зам.-министърът на вътрешните работи Красимир Ципов на извънреден брифинг в МВР, предаде "24 часа".Поръчката е за повече от 20 млн. лв., като джиповете са доставени през миналата година и са разпределени по полицейските управления.Брифингът на Ципов бе, за да успокои хората от Малко Търново, Любимец и Елхово, че близо до техните населени места няма да се строят бежански центрове.

 

По силата на споразумение от 23 март 2017 г., сключено от служебния министър на вътрешните работи Пламен Узунов, на територията на МВР трябва да се изградят кризисни центрове край Любимец, Елхово и Малко Търново, в които ще се снема самоличност на евентуалните мигранти за документи.Те няма да престояват повече от 72 часа.Освен това Ципов обърна внимание, че тези центрове са от затворен тип и настанените в тях няма да могат да ги напускат. Той призова БСП да спре да всява страх у хората.

 

dnes.bg

 

Четете още: Държавата одобри земеделците да плащат за защита от градушки

 

Коментари

Новини Варна