IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 12°
България
10:38 | 25 март 2019
Обновен: 13:24 | 16 април 2024

Превозвачите излизат на протест в Страсбург, ако пакетът „Мобилност” бъде одобрен

Гласуването е насрочено за сряда, като тази вечер е последната възможност той да отпадне от дневния ред

По материала работи: Пламен Янков
Превозвачите излизат на протест в Страсбург, ако пакетът „Мобилност” бъде одобрен

Подготвяме протест, ако пакетът „Мобилност” мине днес в ЕП, коментира изпълнителният директор на Съюза на международните превозвачи Йордан Арабаджиев в ефира на bTV.
 

Той уточни, че са мобилизирани близо 400 човека, които да чакат под прозорците на евродепутатите в Страсбург. „Резервирали сме един самолет, а Румъния два, ще дойдат хора и с коли“, каза Арабаджиев.
 

Припомняме, че пакетът предвижда промени в условията за транспорт на товари и условията на труд на водачите. Гласуването е насрочено за сряда, като тази вечер е последната възможност той да отпадне от дневния ред. Българските депутати и колегите им от Полша, Румъния и балтийските страни се мобилизираха да убеждават колегите си да бламират дневния ред. 


Според Арабаджиев текстът минава много набързо в края на този Европарламент, а планът „Макрон" има 1200 поправки.Това означава, че всеки един евродепутат има различно мнение от другия, и е внесъл поне по две поправки в пакета. Според евродепутата Петър Курумбашев, ако мине точката днес, ще мине и в сряда.
 

Арабаджиев пък отбеляза, че според него пакетът „Мобилност” ще раздели ЕС по географски принцип, въпреки че уж правилата са за всички.
 

Най-притеснителните точки за превозвачите от България, а и другите страни от Източна Европа, е изискването автомобилите и шофьорите да се прибират на 20 дни в страната си, а фирмите да плащат европейски ставки.


Investor.bg
 

Още по темата: Родните превозвачи стягат протести в София и Страсбург срещу Пакета "Мобилност"

Коментари

Новини Варна