IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 10°
България
12:48 | 19 април 2019
Обновен: 02:34 | 2 март 2024

Борисов поиска: Имотите на измамниците - за жертвите им!

Той похвали работата на службите по операцията срещу телефонните измами

По материала работи: Слав Велев
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Премиерът Бойко Борисов коментира, че се надява имотите на телефонни измамници да бъдат отнети в полза на жертвите им.

 

На Националното съвещание на МВР Борисов каза, че не знае дали законът позволява това, но е  "сърцераздирателно да виждаме как възрастни хора дават спестяванията си".

 

На съвещанието стана ясно, че телефонните измамници са присвоили 8 млн. лева от граждани през 2018 година, а за първите три месеца на тази година - към 2 млн.

 

По думите на премиера за противодействие на престъпното явление се работи вече не само с мулетата, които физически вземат парите от жертвите на измамата, а по цялата схема.

 

Борисов припомни на гражданите, че полицията не взема пари и че не трябва да сътрудничат със средства за залавянето на престъпниците.

 

Той похвали работата на службите по операцията срещу телефонните измами, проведена у нас и в Румъния.

 

Според него количествата задържана дрога са най-достойният отговор на твърдения за работата на службите.

 

Рекордни са задържаните количества хероин, марихуана, кокаин и синтетична дрога. За контрабандата на цигари се знае, че я свалихме под 5%, изтъкна той.

 

Премиерът поздрави областните полицейски управления в Смолян и Ловеч, както и СДВР, за успеха им при разкриването на три убийства от последните дни.

 

На съвещанието беше изнесена информация и за задържани 288 кг хероин на ГКПП Капитан Андреево. Наркотикът е открит в ТИР, управляван от 36-годишен иранец на 14 април. Получател на стоката е била българска фирма, собственост на три лица с българско и турско гражданство. Товарът е пътувал от Иран към Пловдив.

 

Под контрола на службите камионът стига Пловдив, където шофьорът е задържан заедно с лицето, дошло да разтовари стоката, 40-годишен турски гражданин.

 

Dnes.bg

 

Четете още:  

 

 

Коментари

Новини Варна