IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 11°
България
18:14 | 19 април 2019
Обновен: 13:47 | 16 април 2024

Карадайъ ще води листата на ДПС, но нямало да ходи в Брюксел

След него са Делян Пеевски, Илхан Кючюк и Искра Михайлова

По материала работи: Пламен Янков
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Водач на листата на ДПС за евроизборите ще бъде нейният лидер Мустафа Карадайъ. След него са Делян Пеевски, Илхан Кючюк и Искра Михайлова, пише "24 часа", цитирани от Dnes.bg.


Листата е подредена на заседание на Централното оперативно бюро в четвъртък, след като са били разгледани номинациите на местните структури в страната.


Най-голямата изненада е, че досегашната водачка Филиз Хюсменова няма да бъде в листата, след като си е направила отвод по лични причини.


Макар и да е начело, Карадайъ няма да става евродепутат. Той ще отстъпи мястото си на следващия в списъка.


Така новите представители на партията в Европарламента вероятно ще са Делян Пеевски, Илхан Кючюк и Искра Михайлова, тъй като ДПС има претенциите да спечели три места в европарламента.


На пето място в листата на ДПС е поставена Атидже Али – Вели, която е заместник- изпълнителен директор в Държавен фонд „Земеделие“. Шеста е Севим Мусак от Мадан. Седми е бившият екоминистър от правителството на Пламен Орешарски Станислав Анастасов. Осми е Сюлейман Сюлейман от Добрич. На 9-о и 10-о място съответно са Антоанета Асенова и Гюлфие Арнаудова от село Абланица, община Хаджидимово.


Четете още: Лютви Местан отново с 10 000 лева гаранция
 

Коментари

Новини Варна