IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 14°
България
14:36 | 19 април 2019
Обновен: 13:47 | 16 април 2024

Мъж загина при тежък пожар

Причините за инцидента се изясняват

По материала работи: Пламен Янков
Мъж загина при тежък пожар

Голям пожар горя тази нощ в централната част на Русе, съобщава Bulgaria ON AIR. Загина един мъж. Седем часа огнеборците се опитваха да потушат пламъците, тъй като къщата е била затрупана отвън и отвътре с различни отпадъци.


По първоначална информация огънят е тръгнал от печка на твърдо гориво, която не е отведена с комин към покрива. Пожарът е избухнал малко преди полунощ. Съседите се събудили от дима.


Полицията отцепила района, а четири пожарни гасили огъня в продължение на часове. Съседите разказват, че от години подават жалби заради клошарите в сградата, но тъй като те са собственици на имота, има само предписания без реални мерки.


По време на пожара в къщата са били 71-годишна жена и възрастен мъж. Жената не е пострадала, но мъжът е отказал да излезе. Община Русе ще изпрати тежка техника, с която отпадъците ще бъдат премахнати.


Дежурни екипи на пожарната ще останат на място до окончателно разчистване на руините. Причините за инцидента се изясняват.
 

Четете още: Майка изостави болното си дете заради безпаричие

Коментари

Новини Варна