IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 14°
България
09:14 | 19 април 2019
Обновен: 13:46 | 16 април 2024

Жителите на Своге: Няколко оставки не са решение!

Без ефективни присъди за катастрофата нямало отговорност

По материала работи: Слав Велев
Жителите на Своге: Няколко оставки не са решение!

След месеци разследвания още седем души получиха обвинение за катастрофата край Своге, която се случи миналия август и взе 20 жертви. Сред посочените за такива са бившият шеф на Пътната агенция - Светослав Глосов и настоящият член на Управителния съвет Дончо Атанасов. С обвинения са и изпълнителният директор на "Трейс" - фирмата, ремонтирала пътя.

 

Също и техническият ръководител на проекта, директор на дирекция в АПИ и инженерът, осъществявал надзор на строителните дейности и началникът на асфалтовата база. Те ще отговарят за лошото състояние на пътя-убиец.

 

Глосов и Атанасов са освободени срещу парична гаранция от по 15 хиляди лева. Останалите пък са пуснати, а тяхната гаранция е по 2000лв.

 

Въпреки новите обвиняеми за катастрофата, жителите на Своге не са удовлетворени, защото според тях при липсата на ефективни присъди, не се поема реална отговорност.

 

" Смъртта на 20 души на това място струва пари, а няма ефективни присъди. Не може само с парична гаранция да се случват нещата, няколко оставки не решават това нещо", казват хората от Своге.

 

Гражданите разказаха пред камерата на Bulgaria ON AIR, че участъкът е бил ремонтиран, премахнати са храсти и дървета, които са пречили на видимостта, отстранени са и други дефекти, дори и мантинелата е подменена, но резултатът от това не е очаквания.

 

"Не може да се слага мантинела на тротоар за пешеходци без изход. Опасностите за пешеходци продължават да съществуват на тези места. Даже по-опасно стана сега с тази мантинела", категорични са хора от Своге и казват, че заради неподходящото поставяне на това ограждение, следващите жертви на този път ще са пешеходци.

 

dnes.bg

 

 

 

Коментари

Новини Варна