IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 14°
България
18:08 | 20 април 2019
Обновен: 15:33 | 24 април 2024

Пилотът, загинал в Оризари, оставя две дъщери

Ако машината се беше разбила на стадиона, трагедията - още по-голяма

По материала работи: Пламен Янков
Пилотът, загинал в Оризари, оставя две дъщери

45-годишният Стефан Василски, кйто е пилотирал спортния самолет, паднал днес в Оризари, е бил много опитен. Това заявиха пред "24 часа" негови колеги от авиоклуба в Белозем. Те са потресени от загубата на двамата им колеги.


Заедно със Стефан е загинал и 18-годишният Валентин от Чирпан, който също е бил член на авиоклуба. Стефан е собственик на двуместната спортна машина и е от Пловдив. Той оставя съпруга и две дъщери. По-малката е била миналата година абитуриентка.


На стадиона в Оризари, зад който се е разбил самолетът, пристигна екип от Националната следствена служба в София. Той ще ръководи образуваното следствено дело.


"Ако самолетът се беше разбил на стадиона, трагедията щеше да бъде още по-голяма. По това време там е имало деца и младежи, участници в състезание с дронове", посочи шефът на пловдивската полиция старши комисар Атанас Илков. По първоначални данни причината за трагедията е техническа неизправност на самолета.


Крилото му се е отчупило във въздуха и е паднало на метри от едната врата на стадиона. Секунди по-късно самолетът се е превъртял и се е ударил в дигата на река Марица. Стефан и спътникът му са издъхнали на място.
 

Dnes.bg


Още по тематаПовреда в крилото довела до разбиването на самолета в Оризари
 

Коментари

Новини Варна