IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 18°
България
13:25 | 24 април 2019
Обновен: 03:06 | 2 март 2024

Цацаров разпореди: Проверки на къщите за гости. На всички!

Ще се проверява за извършени злоупотреби с европейски средства

По материала работи: Слав Велев
Цацаров разпореди: Проверки на къщите за гости. На всички!

Главният прокурор Сотир Цацаров възложи проверки на всички къщи за гости, финансирани от Европейския земеделски фонд, за извършени злоупотреби, съобщиха от прокуратурата.

 

Вчера Върховната касационна прокуратура възложи на Главна дирекция национална полиция проверка по публикации в медиите за ползване не по предназначение на къщи за гости, финансирани със средства на ЕС от семейството на народния представител Елена Йончева.

 

Манолев за къщата за гости: Посещавал съм я като турист

 

Главният прокурор Цацаров разпореди на ГДНП извършване на проверка на всички проекти, с предмет – изграждане/модернизиране на туристически обекти – жилищни сгради за гости на територията на цялата страна.

 

Масови проверки на къщи за гости, сигналите "валят"

 

На място служителите на Главна дирекция национална полиция ще извършат и документална проверка дали къщите се ползват по предназначение. Ще се изискат копия от регистри за всички настанени туристи за български или чуждестранни граждани.

 

Определен е двумесечен срок за извършването на проверките.

 

Dnes.bg

Коментари

Новини Варна