IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 10°
България
21:25 | 25 април 2019
Обновен: 10:57 | 17 април 2024

Бебето от Пловдив било изоставено заради недоимък

Родителите живеели в крайна бедност

По материала работи: Слав Велев
Бебето от Пловдив било изоставено заради недоимък

"Причината да се изостави бебето е недоимък и липсата на финансови средства." Това заяви районният прокурор на Пловдив Чавдар Грошев.

 

Родителите живеели в крайна бедност. Те бяха арестувани, а според полицията 26-годишната майка сама взела решение да се раздели с детето, без да пита мъжа си.

 

Според органите на реда няма доказателства бащата да е участвал в плана и най-вероятно той ще бъде освободен.

 

Майката обаче била категорична, че иска да изостави детето. Няколко часа след като го оставила, се върнала на паркинга, за да провери как е бебето, а не за да си го прибере. Видяла полицията, изплашила се и избягала. Заради деянието си, тя е заплашена от затвор до 3 години.

 

26-годишната Галя и 28-годишният Григор живеели в стая два на два метра в пловдивската Аджисан Махала. Единствените доходи на майката идвали от просия на гарата в града.

 

През последните месеци семейството живеело в Кричим. Според полицията бащата не знаел, че майката има намерение да изостави малкия Мехмед.

 

Хора от пловдивската Аджисан Махала обясняват, че мъжът и жената били много бедни, но са се грижили за детето.

 

От социално подпомагане заявиха, че след изписване от болницата, детето ще бъде дадено на приемно семейство. Ще проверяват бащата, който заявил, че иска да се грижи за сина си.

 

По думите на директорът на социално подпомагане Надя Танева, за да се отглежда от бащата, първата стъпка е той да го признае като негов баща.

 

Ако майката подпише документ, че се отказва официално от детето, то ще бъде дадено за осиновяване.

 

news.bg

Коментари

Новини Варна