IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна
България
18:07 | 25 април 2019
Обновен: 03:15 | 2 март 2024

Хакери източиха 2 600 лв. от карта на жена в инвалидна количка

Сумата била изтеглена от сметката й на различни транзакции

По материала работи: Слав Велев
Кадър: Нова

2 600 лв. източили хакери от банковата сметка на жена в инвалидна количка.

 

Ивелина Димитрова от село Тръстеник, Русе, събирала пърите за лечение и рехабилитация с надеждата, че един ден може да проходи. Сумата тя събрала с изработване на кривни.

 

Само преди ден обаче тя разбрала, че в сметката й била опразнена.

 

"На 23-ти април си влязох в пощата. Видях неприятен имейл, в който пишеше, че съм достигнала лимита си и не мога повече да пазарувам. Проверих и видях 6 транзакции, които не съм направила аз. Имам и дарителска, и лична сметка. За щастие от банката ми обясниха, че парите от дарителската сметка няма как да бъдат източени", разказа пред Нова телевизия Ивелина.

 

Тя веднага потърсила помощта на банката, от която я посъветвали да блокира картата. „Посъветваха ме да предам картата и да подам молба за оспорване на транзакциите. Пуснах и жалба до ГДБОП, за да сигнализирам за кибератака“, допълни тя.

 

Сумата била изтеглена от чужбина, показва онлайн банкирането. Всяка транзакция била от различен адрес. От банката гарантирали, че ще възстановят откраднатата сума.

 

Dnes.bg

 

 

Коментари

Новини Варна