IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 14°
България
11:30 | 5 май 2019
Обновен: 13:45 | 1 май 2024

Юлий Москов: Франциск е папа на бедните, идва да ни даде кураж и вяра

Папата е най-влиятелният човек в света, подчерта журналистът

По материала работи: Пламен Янков
Юлий Москов: Франциск е папа на бедните, идва да ни даде кураж и вяра

Франциск е папа на бедните и затова посещава с преимущество периферията - България, Северна Македония, Румъния... Той иска да ни даде кураж, да ни даде зрънце вяра повече, да ни призове към повече любов един към друг. Посещението на папата е доброта и подкрепа.


Това обяви журналистът Юлий Москов в извънредния сутрешен блок на Bulgaria ON AIR минути преди папа Франциск да кацне на българска земя.


Нелепо е папа Франциск да бъде определян като социалист, отбеляза Москов. И подчерта, че е папата е най-влиятелният човек в света, тъй като е духовен лидер на 1,3 млрд. души. 


"Дава си сметка, че има огромна власт и много внимателно си служи с нея. Папата има властта на доброто и той се стреми всеки свой ден да прави добро. Проблемите във Ватиканския двор в немалка степен са плод на дейността на медиите. Джендър идеологията и мигрантската вълна имат за цел да разрушат християнството и да мюсюлманизират Европа. Папата непрекъснато набляга на огромното значение на семейството", каза още Москов в "България сутрин".


Журналистът посочи и разликиките между папа Йоан Павел II и папа Франциск, които по думите му са диаметрални. 


"Йоан Папев II познава всичкото зло на комунизма, той беше най-големият борец срещу комунизма. Той свали комунизма, той свали Берлинската стена.  Папа Франциск познава капитализма, аржентинската военна хунта и терора", обясни Москов.


Четете още:

 

Какви са приликите и разликите в сигурността при посещенията на двамата папи в България?


След посещението у нас, папа Франциск се отправя към Северна Македония


Посрещането на папа Франциск: Премиерът го приветства в България
 

Коментари

Новини Варна