IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 11°
България
21:26 | 15 май 2019
Обновен: 08:54 | 17 април 2024

Награждават 15 военни за спасителна помощ през зимата

Те са работили на терен при бедствието в Смолянско през януари

По материала работи: Пламен Янков
Бедственото положение в Смолян през януари СНИМКА: Областен управител на Смолян

15 военнослужещи ще бъдат наградени за участието им в спасителните действия при бедственото положение в област Смолян през януари.


Те са от формирование 28330 – Смолян, а отпуснатите парични награди са за общо 9 хил. лв., реши правителството на редовно заседание днес.


Предложените за награда военнослужещи са участвали в почистване на прохода Смолян-Пампорово, пробиване и почистване на прохода Смолян - Превала - Стойките и почистване на паднали дървета по 12 часа на денонощие при температури от минус 15 градуса и непрекъснат снеговалеж.


Една част от тях - шофьори, са извозвали останалия личен състав за почистване на проходите и са помагали за извличане на закъсала техника в снега, като са осигурявали и работата на останалата специализирана техника.


Друга част от военнослужещите са провели спасителна акция до село Мугла за пробиване на пътя и снабдяването с продукти от първа необходимост, хляб, лекарства и горива за населението на селото.


Dnes.bg


Четете още: Наши военни медици заминават на мисия в Афганистан

 

 

Коментари

Новини Варна