IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 17°
България
18:09 | 22 май 2019
Обновен: 14:16 | 16 април 2024

Спират камионите още по обяд на 26 май

Ограничение се въвежда и в четвъртък, 23 май

По материала работи: Слав Велев
Спират камионите още по обяд на 26 май

В неделя спират камионите по магистралите още от обяд, каза Мария Ботева от Пътна полиция. Ограничение ще има и в четвъртък, но не в такъв мащаб.

 

От Пътна полиция призоваха абитуриентите да мислят за безопасност, защото в моменти на еуфория редовно се показвали през прозорци и люкове на автомобилите, посочва БТА.

 

Тези, които ще возят абитуриенти също, да се съобразяват с правилника за движение, защото чрез видеокамерите КАТ ще състави актове на нарушителите, препоръчват от полицията. Това може да се случи дори една година след нарушението.

 

В София ще има и моторизирани пътни полицаи, които ще помагат на всички колони с коли с абитуриенти, за да не се получават задръствания. Освен това още от обяд в събота ще има затворени, заради изборите, места в София.

 

През 2018 г. са засечени над 400 нарушения по абитуриентски балове. Повече от половината са за непоставени колани или неправилно превозване на пътници.

 

От Охранителна полиция обясниха, че ще бъде засилена охраната по изборите, пикът на баловете ще е точно между 24 и 26 май.

 

Dnes.bg

 

Коментари

Новини Варна