IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 18°
България
19:38 | 25 май 2019
Обновен: 05:53 | 2 март 2024

Към момента в ЦИК няма жалби и сигнали за груби нарушения в деня за размисъл

Говорителят на комисията уточни, че сигнали за покупко-продажба на гласове трябва да се подават в прокуратурата

По материала работи: Борис Проданов
Към момента в ЦИК няма жалби и сигнали за груби нарушения в деня за размисъл

Към момента в ЦИК няма жалби и сигнали за груби нарушения в днешния ден за размисъл. Забранени са политическата агитация и представянето на социологически проучвания, съобщава БНР.

 

Говорителят на комисията Александър Андреев уточни, че сигнали за покупко-продажба на гласове трябва да се подават в прокуратурата.

 

В 00.00 часът българско време започва гласуването в избирателната секция за българите в Австралия. Сред първите, в които ще се гласува, са и секциите в Южна Корея и Япония. Последни в чужбина ще започнат изборния ден най-западните секции в САЩ и Канада.

 

"При всички случаи ние разглеждаме жалби, но голяма част от тях са от вчерашния ден и предходните няколко дни, защото в рамките на срока ние трябва да се произнесем. За момента за нас основното внимание е насочено към тези, които нарушават деня за размисъл, но и към подготовката на самите избори", коментира Андреев.

 

 

Коментари

Новини Варна