IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 22°
България
22:26 | 26 май 2019
Обновен: 06:36 | 16 март 2024

Габриел от ГЕРБ: Искахме прошка и българите ни я дадоха!

От партията ще анализират резултата, Борисов ще отговори на въпросите

По материала работи: Слав Велев
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Победителят на евровота ГЕРБ ще анализира резултатите от евроизборите и лидерът на партията и премиер Бойко Борисов ще ги обобщи във вторник.

 

Така ГЕРБ също ще изчакат окончателните резултати, преди да коментират, както по-рано обявиха от БСП.

 

"Нашият лидер Бойко Борисов каза, че има един ден за прошка и благодаря на българите, които днес ни я дадоха", заяви водачката на листата Мария Габриел.

Според нея от ГЕРБ и СДС са излезли пред избирателите с резултатите от свършената работа.

 

"Градовете и селата ни се променят, излязохме с чуваемост – от темата за сигурността, до темата за доходите. Кампанията ни беше положителна", изтъкна Габриел. По думите й от утре бъдещите евродепутати обединени ще отстояват България, за да няма двойни категории в Европа.

 

 

"Българите показаха, че не вярват на фалша, не можеш да правиш кампания с фалшиви новини, с компромати", изтъкна още тя.

 

Според Габриел това е ясен положителен сигнал за активна и уважавана България в Европа.

 

"Показахме, че в България не вярваме на фалш, че можеш да получиш подкрепа вследствие на резултати, на конкретни идеи, не с лозунги, не с фалшиви новини", каза тя.

 

Габриел посочи, че на тези избори от ГЕРБ са имали невидим опонент освен видимите и че "това е първа негова загуба и втора за неговия ментор". Тя обаче не конкретизира кого има предвид.

 

"Благодаря на българите, които казаха - искаме резултат, честност, конкретен ангажимент, това, което сме правили в тази кампания", коментира още Мария Габриел.

 

Dnes.bg

 

Коментари

Новини Варна