IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 11°
България
16:28 | 12 юни 2019
Обновен: 14:49 | 16 април 2024

БДЖ въвежда предварителна продажба на билети през летния сезон

Пътниците, които желаят да пътуват в спален или кушет вагон, могат да закупят спално място 30 дни преди датата на пътуване

По материала работи: Слав Велев
БДЖ въвежда предварителна продажба на билети през летния сезон

За удобство на всички клиенти, които предвиждат да пътуват с влак през летния сезон, "БДЖ-Пътнически превози" ЕООД въвежда петнадесетдневна предварителна продажба на билети за всички бързи влакове и за бързите влакове със задължителни запазени места.

 

Предварителната продажба ще бъде в сила до края на септември 2019 г., съобщават от превозвача.

 

Обичайният срок за предварителната продажба на билети и седящи места за бързите влакове е 5 дни, но националният железопътен превозвач има практиката да го удължава през летните месеци. По този начин "БДЖ-Пътнически превози" ЕООД дава възможност на пътниците да планират предварително своите пътувания, своевременно да направят резервация за седящи места, както и да закупят билет за предпочитания от тях влак в срок от 15 дни преди самото пътуване.

 

Предварителна продажба на билети и резервации за седящи места ще се извършва във всички железопътни гари и бюра в страната.

 

Пътниците, които желаят да пътуват в спален или кушет вагон, могат да закупят спално място 30 дни преди датата на пътуване. Тридесет дневният срок за предварителна продажба на спални и кушет места важи през цялата година.

 

 

Клиентите на БДЖ могат да получат информация за свободните места във влаковете от служителите на билетните каси и гишетата "Информация" в железопътните гари, както и на националния информационен телефон 0700 10 200.

 

От БДЖ напомнят на своите клиенти, че за определени влакове могат да закупят онлайн билет за своето пътуване.

 

dariknews.bg

Коментари

Новини Варна