IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 11°
България
14:35 | 15 юни 2019
Обновен: 04:50 | 24 април 2024

ГДБОП не е спирала разпространението на интернет с акцията срещу кабелни оператори

Това съобщи комисар Явор Колев, началник отдел „Киберпрестъпност“ в ГДБОП

По материала работи: Слав Велев
ГДБОП не е спирала разпространението на интернет с акцията срещу кабелни оператори

 

ГДБОП не е спирала разпространението на интернет в регионите, в които беше проведена акция срещу кабелни оператори, разпространяващи незаконно телевизионни програми. Това съобщи комисар Явор Колев, началник отдел „Киберпрестъпност“ в ГДБОП. Той допълни, че разследването по случая продължава.

 

„Тази операция е проведена по сигнали от правоносители, които са установили, че техните програми се излъчват от тези кабелни оператори, за което не се плащат авторски права. Щетите, които за 2 месеца са нанесени на носителите на права от големи български национални телевизионни програми, само за тези програми са над 10 500 000 лв. Предмет на изземването са били само устройства, които имат отношение към разпространението на телевизионни програми. Легалната дейност на операторите по разпространение на интернет не е била засегната и не са били изземвани такива устройства“, подчерта Колев.

 

Тази операция е проведена по сигнали на правоносители, които са установили, че техните програми се излъчват от тези кабелни оператори, за което не се плащат авторски права, отбеляза още той.

 

Колев допълни, че акциите на ГДБОП са срещу пиратското съдържание в интернет: „ГДБОП работи по противодействие на кабелното пиратство от далечната 98 г. Тогава пиратството по кабелните мрежи беше 100%. Сега в момента виждаме, че от 2 млн. и близо 400 хиляди абонати на кабелната телевизия са обхванати около 50-60% легално разпространение на телевизионни програми“.

 

БНР

 

Четете още:  

Коментари

Новини Варна