IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 16°
България
11:36 | 16 юни 2019
Обновен: 14:53 | 16 април 2024

Корнелия Нинова оттегли оставката си като лидер на БСП

Почти 700 делегати се събраха в Зала 1 на НДК

По материала работи: Пламен Янков
Корнелия Нинова оттегли оставката си като лидер на БСП

Корнелия Нинова не подава оставка като лидер на БСП. Това обяви тя току-що пред червения конгрес в много емоционално слово. Залата я посрещна с бурни аплодисменти и Нинова обяви, че приема това за вот на доверие.
 

"Днес трябваше да внеса официално уставно, юридически и писмено оставката си и да потвърдя политическата си декларация за оставка. Не го правя. Не внасям своята оставка, като съм напълно наясно какво ще последва", заяви Нинова, цитирана от "24часа" и Dnes.bg.
 

"Имах два варианта - оставка на всяка цена, на инат, запазване на личното ми достойнство и его, но и хаос в партията и авторитарна власт в държавата. Вторият - поемам лични щети върху себе си, което се отразява на личния ми авторитет, но предпазвам партията от хаос и загуба на изборите", заяви Нинова.


"Мнозина ми градиха фалшив образ на човек, който е обладан от егото си и се стреми към лични постове. Пред избора егото ми или бъдещето на БСП и на държавата, ибирам второто", заяви тя. И предложи точка 2 - констатиране на оставката, да отпадне поради липса на такава.
 


Четете още: Нови 7 млн. евро отиват за инвестиции в граничния район между Гърция и България

Коментари

Новини Варна