IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 14°
България
15:16 | 20 юни 2019
Обновен: 14:59 | 16 април 2024

Румяна Бъчварова вече е посланик в Израел

Бившият вътрешен министър връзи акредитивните си писма

По материала работи: Пламен Янков
Румяна Бъчварова вече е посланик в Израел

Бившият министър на вътрешните работи Румяна Бъчварова вече е български посланик в Израел. Вчера тя е връчила копия на своите акредитивни писма в Министерството на външните работи на Израел г-н Мерон Рубен - директор на държавния протокол.


С това действия започва нейният мандат като извънреден и пълномощен посланик, предстои официална церемония по връчване на оригиналните акредитивни писма.


"С Директора на департамента за Южна Европа Ирис Амбор Iris Ambor обсъдихме двустранните отношения между България и Израел и я запознах с приоритетите на започващия ми мандат като извънреден и пълномощен посланик на Република България. И двете се съгласихме, че многобройната българска общност в Израел, е живата връзка между нашите два народа и има значим принос за добрите междудържавни отношения", написа в своя Facebook профил Бъчварова.


Румяна Бъчварова е социолог, създател на една от големите социологически агенции в страната. От края на 2009 г. е назначена за началник на политическия кабинет на премиера Бойко Борисов. Избрана е за народен представител през 2014 година. От 7 ноември същата година е вицепремиер по коалиционната политика и държавната администрация във второто правителство на Борисов. През 2015 година става министър на вътрешните работи.


Dnes.bg


Четете още: Връчват за 16–ти път Голямата годишна награда за журналистика „Константин Кирил Философ“
 

 

Коментари

Новини Варна