Румяна Бъчварова вече е посланик в Израел
Бившият вътрешен министър връзи акредитивните си писма
Публикувана: 20 Jun 2019 | 15:16

Бившият министър на вътрешните работи Румяна Бъчварова вече е български посланик в Израел. Вчера тя е връчила копия на своите акредитивни писма в Министерството на външните работи на Израел г-н Мерон Рубен - директор на държавния протокол.


С това действия започва нейният мандат като извънреден и пълномощен посланик, предстои официална церемония по връчване на оригиналните акредитивни писма.


"С Директора на департамента за Южна Европа Ирис Амбор Iris Ambor обсъдихме двустранните отношения между България и Израел и я запознах с приоритетите на започващия ми мандат като извънреден и пълномощен посланик на Република България. И двете се съгласихме, че многобройната българска общност в Израел, е живата връзка между нашите два народа и има значим принос за добрите междудържавни отношения", написа в своя Facebook профил Бъчварова.


Румяна Бъчварова е социолог, създател на една от големите социологически агенции в страната. От края на 2009 г. е назначена за началник на политическия кабинет на премиера Бойко Борисов. Избрана е за народен представител през 2014 година. От 7 ноември същата година е вицепремиер по коалиционната политика и държавната администрация във второто правителство на Борисов. През 2015 година става министър на вътрешните работи.


Dnes.bg


Четете още: Връчват за 16–ти път Голямата годишна награда за журналистика „Константин Кирил Философ“
  

Коментари ( 0 )