IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 14°
България
15:45 | 24 юни 2019
Обновен: 18:24 | 24 март 2024

Пропукана язовирна стена заплашва с наводнение АМ "Тракия"

На стената са извършвани само отделни козметични ремонти

По материала работи: Пламен Янков
Пропукана язовирна стена заплашва с наводнение АМ "Тракия"

Стената на язовира в село Винарско е пропукана и може да залее автомагистрала „Тракия“ и близките села. За това алармира кметът на селото Стайко Манев, предават от БНР, цитирани от Dnes.bg.


Правен е частичен ремонт, но не е безопасно, твърди той.


В язовира на село Винарско се вливат две селски реки, които са станали пълноводни заради дъждовете и над отливника е започнала да прелива вода.


„Опитаха се да направят някакви козметични ремонти, но с толкова много вода и толкова висока стена такива козметични ремонти не трябва да се допускат. Стената е пропукана много отдавна. На две места е изядена. Опитаха се да сложат някаква пръст, но след всички тези дъждове, сами разбирате, че пръстта не помага. Няма опасност за моето село и за хората, но има опасност за АМ “Тракия“, трафикът е интензивен. Има опасност за бензиностанцията, която се намира под язовира, за село Кръстина, както и за другите села“, коментира кметът Манев.


Причината язовирът да е в това състояние е липсата на средства, които се отпускат на община Камено, твърди още кметът на село Винарско.


Четете още: Порой наводни за минути Карлово

Коментари

Новини Варна