IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 10°
България
11:24 | 27 юни 2019
Обновен: 15:10 | 16 април 2024

Падна изолацията на училище, евакуираха учениците

Големите парчета мазилка са се откъртили откъм задната част на школото

По материала работи: Слав Велев
Падна изолацията на училище, евакуираха учениците

Изолацията от фасадата на една от професионалните гимназии в Пловдив рухна сутринта в сряда. Заради това учениците от Професионалната гимназия по битова техника и електроника били евакуирани временно.

 

Големите парчета мазилка са се откъртили откъм задната част на школото около 9,30 часа. По това време гимназистите са били в часове и в двора не е имало хлапета. Така никой не е пострадал заради рухването на изолацията.

 

Паднала е част от хоризонталната изолация от последния етаж, която се намира под покривното пространство. Рухнала е и изолацията от страничната стена на гимназията. От ръководството на училището са се обадили на 112 и там бил изпратен екип на Пожарната. Били уведомени строителната фирма, извършила санирането на училището през 2013г., въпреки че гаранцията за ремонта била изтекла миналата година. Били уведомени и в Министерството на образованието. Огнеборците успели да откъртят висящи парчета от мазилката и след като преценили, че опасност за учениците няма, те били върнати в класните стаи. Учебните часове в професионалната гимназия били намалени.

 

monitor.bg

Коментари

Новини Варна