IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 10°
България
15:51 | 20 юли 2019
Обновен: 21:05 | 21 март 2024

Задръстване по „Тракия“ заради монтирането на ТОЛ-системата

По материала работи: Слав Велев
Задръстване по „Тракия“ заради монтирането на ТОЛ-системата

За огромно задръстване по АМ „Тракия“ в района на Ихтиман в посока Пловдив, съобщават шофьори. Движението е само в едната лента.

 

 

Въпреки обявеното от АПИ монтиране на съоръженията за ТОЛ-системата в извънпикови часове, шофьори алармират, че именно сега се извършват монтажните дейности.

 

 

В сайта на агенцията е упоменато, че на 20-ти юли, от 23 ч. до 24 ч. ще бъде спряно движението в двете посоки от км 40 до км 44 на АМ „Тракия“ в района на гр. Ихтиман. За да не се затруднява трафикът през деня, гласи съобщението на Агенция „Пътна инфраструктура“, късно вечерта, ще се монтира рамка, на изграждащата се електронна система за събиране на такси за ползване на републиканската пътна мрежа на база изминато разстояние за превозни средства над 3,5 тона (тол).

 

Шофьорите могат да ползват като обходен маршрут първокласния път I-8  през Ихтиман или да изчакват на място на магистралата.

 

Dariknews.bg

Коментари

Новини Варна