IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 11°
България
16:28 | 23 юли 2019
Обновен: 20:48 | 19 март 2024

Детето, затиснато от гума във Велико Търново, е извън реанимация

Оказа се, че пострадалото дете е било в болницата и през миналата година, след като получило комоцио при падане от колело

По материала работи: Слав Велев
Детето, затиснато от гума във Велико Търново, е извън реанимация

10-годишното момче, което бе затиснато от тежка гума на фитнес площадка в търновски парк, се възстановява.

 

Детето е изведено от реанимацията и е в хирургично отделение, в добро състояние, съобщиха от областната болница.

 

Инцидентът стана на 17 юли вечерта, докато група хлапета опитвали да вдигнат тракторна гума, използвана за силови упражнения на площадката за стрийт фитнес. При опасната игра гумата се стоварила върху едно от децата. То бе откарано в търновската болница в критично състояние, с разкъсан черен дроб и масивен кръвоизлив в корема. Лекарите спасиха живота му със спешна операция.

 

"Черният дроб е с много добри регенеративни способности, освен това децата се възстановяват по-бързо, ще се оправи", каза на сутринта след инцидента шефката на реанимацията д-р Сибила Маринова.

 

Оказа се, че пострадалото дете е било в болницата и през миналата година, след като получило комоцио при падане от колело. Социалните проверяват семейството на детето, а по случая е образувано разследване за причиняване на средна телесна повреда.

 

dariknews.bg

Коментари

Новини Варна