IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 13°
България
09:28 | 23 юли 2019
Обновен: 16:22 | 16 април 2024

Номинираният Гешев: Прокуратурата е в най-добрата си кондиция!

Не съм човек, който бяха от битките, обяви кандидатът за наследник на Цацаров

По материала работи: Слав Велев
Номинираният Гешев: Прокуратурата е в най-добрата си кондиция!

Искам прокуратура, която да е отворена към проблемите и болките на хората", заяви заместник-главният прокурор и единствен на този етап номиниран за поста главен прокурор Иван Гешев в сутрешния блок на БНТ.

 

"Номинацията ми за главен прокурор е огромно доверие не толкова за мен персонално, колкото за труда на колегите", посочи той и продължи: "Аз не харесвам революциите и революционните подходи, те са показали, че са неефективни, дори в краткосрочен план. Прокуратурата е в най-добрата си кондиция, от който и да е предишен мандат".

 

По думите на шефа на Специализираната прокуратура има много неща, които трябва да бъдат запазени и трябва да бъдат надградени. Гешев бе категоричен, че не споделя виждането, че в прокуратурата всичко трябва да започва отначало.

 

"Добрите практики трябва да е запазят и да се промени това, което подлежи на промяна", каза още Гешев. Той призна, че номинацията му от 11 членове на ВСС за него означава огромно доверие.

 

"Аз нямам право да излъжа това доверие и да отиде на вятъра трудът на много хора. Отделно срещу това доверие седи отговорност. Аз не съм човек, който бяха нито от битките, нито от отговорност", подчерта още заместник-главният прокурор.

 

Попитан дали очаква състезание за поста, ако остане единствен кандидат, Гешев посочи: "Това дали има един или повече кандидати, не изключва по никакъв начин дали ще има състезание. Доколкото виждам и г-жа Кьовеши е единствен кандидат. Никой не казва, че няма да има състезание. Когато казах, че ще е кално, имах предвид калта, която ще се изсипе и вече се изсипва върху всеки, който ще участва в това състезание", заяви той.

 

По думите на Иван Гешев приоритет на прокуратурата трябва да бъде развитието на специализираните структури.

 

Dnes.bg

 

Коментари

Новини Варна