IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 11°
България
18:44 | 27 юли 2019
Обновен: 15:53 | 16 април 2024

Родители на протест: Искат спиране на стратегията за детето

Освен в България, протести има в Румъния, Литва, Италия и Испания

По материала работи: Пламен Янков
Родители на протест: Искат спиране на стратегията за детето

В центъра на София се провежда протест под надслов "Българските деца не се продават". Освен в България, протести има в Румъния, Литва, Италия и Испания. Родителите искат спиране на стратегията за детето.


Според тях, приетите през пролетта закони дават голяма свобода на социалните служби да отнемат деца от родителите им. Демонстрацията ще приключи пред норвежкото посолство в София, пише Bulgaria ON AIR.


Протестът е част от серията такива, които до момента са проведени. Такъв ще има и в Италия. Той е в подкрепа на Национална група "Не на Стратегия за детето 2019-2030".


Поводът за протестите  е случаят на малката София, чието име е измислено, за да се запази самоличността й. Майка й е българка, а детето и семейството й са живели в Италия.


През 2018 г. София е била неправомерно отнета от майка си заради подаден иск от училището, в което е учила. И до днес родителите ѝ все още не могат да се виждат с нея.


Четете още: Трафик по границата: Извършват се допълнителни проверки за африканска чума

Коментари

Новини Варна