IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 18°
България
13:46 | 13 август 2019
Обновен: 16:18 | 16 април 2024

Криза с осветлението в Горна Оряховица – фирмата изпълнител се покри

Испанската компания е спряла плащанията за поддръжка

По материала работи: Слав Велев
Криза с осветлението в Горна Оряховица – фирмата изпълнител се покри

Голяма част от община Горна Оряховица остана без улично осветление, след като радиоуправлението на системата изключи. Фирмата, която е изградила системата по договор с Министерството на икономиката, е неоткриваема за местната власт, съобщава БНР.

 

За да се възстанови уличното осветление, в община Горна Оряховица се връщат към старата система с часовници. Проблемът е, че голяма част от стотиците табла са повредени от вандалски прояви и ще отнеме време и пари да бъдат ремонтирани.

 

„Модерната система за радиоуправление, която беше изградена преди две години от испанска фирма по договор с Министерството на икономиката, не работи, а фирмата е неоткриваема, коментира кметът на Горна Оряховица Добромир Добрев:

 

„Преди няколко седмици разбрахме, че фирмата е спряла с плащането на СИМ картите, които контролират уличното осветление в общината“.

 

Системата е монопол на частната фирма. За проблема местната власт в Горна Оряховица е изпратила писмо до Министерството на икономиката.

 

/Dnes.bg

 

Коментари

Новини Варна