IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 19°
България
18:49 | 17 август 2019
Обновен: 16:25 | 16 април 2024

ДАНС нямало да проверява всеки учител и ученик

Агенцията търсили радикализирани, обясни Диян Стаматов

По материала работи: Слав Велев
ДАНС нямало да проверява всеки учител и ученик

ДАНС няма да се занимава с всеки учител или ученик у нас. Това заяви в "Денят ON AIR" директорът на 119 училище "Акад. Михаил Александров" Диян Стаматов по повод информацията, че службите ще влязат в училищата, за да търсят радикализирани ученици. Според него представителите на Агенцията имат достатъчно информация за такива групи хора и няма нужда да се занимават с подобни действия.

Стаматов обаче бе категоричен, че хората, които не са минали през образователната система са опасни за всички.

 

"Има известна радикализация в различни групи ученици. Едва ли на служителите на ДАНС не им е ясна. Те няма да влязат във всяко едно училище и да се занимават с всеки ученик или учител", обясни той.

 

Директорът също така разясни, че през последните години заплатите на учителите са се повишили и вече са конкурентни на голяма част от останалите отрасли в икономиката. Той коментира и въвеждането на електронни дневници, като заяви, че идеята е доста сполучлива.

 

"Заплатите в образованието през последните години чувствително се увеличиха. Те вече са в сферата на добрите заплати, конкурентни са. В около 80 училища през миналата година имаше само електронни дневници и връзката с родителите е много добра. Тя е много важна. Въвеждането на електронен дневник забързва комуникацията с родителите", заяви Стаматов пред Bulgaria ON AIR.

 

 

Dnes.bg

 

Четете още:  

Коментари

Новини Варна