IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна
България
14:15 | 17 август 2019
Обновен: 16:23 | 16 април 2024

След Сотиря: Каракачанов пак иска Концепцията за ромите

Най-строго наказание за убиеца, поиска вицепремиерът

По материала работи: Слав Велев
След Сотиря: Каракачанов пак иска Концепцията за ромите

Случаят в Сотиря показва за пореден път, че концепцията за несоциализираните общности, която предложих, трябва да бъде приета, написа във Facebook лидерът на ВМРО, министър на отбраната и вицепремиер Красимир Каракачанов.

 

"Знам, че някои колеги се боят от Европа, но за мен сигурността на българските граждани е по-важна от намръщените физиономии на чиновниците в Брюксел. Бог да прости загиналото дете! И най-строго наказание за виновния", пише Каракачанов по повод на трагичния случай в сливенското село Сотиря, цитиран от пресцентъра на ВМРО.

 

В качеството си на вицепремиер преди повече от половин година Каракачанов предложи за обсъждане и приемане Концепцията за промени в политиката за интеграция на ромския етнос в България и мерките за реализацията им, се посочва в прессъобщението.

 

Документът беше обсъждан на редица кръгли маси, както и изпратен до ресорните министерства за съгласуване.

 

Сега предстои Концепцията да бъде разгледана на заседание на Министерския съвет, за да може да започне прилагането на мерките, записани в текста й.

 

Dnes.bg

 

 

Коментари

Новини Варна