IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 14°
България
15:58 | 22 август 2019
Обновен: 16:32 | 16 април 2024

ГДБОП: Писмата с бомбени заплахи са дошли от Швейцария и Сейшелите

За да останат максимално анонимни, авторите на мейлите ползвали публични интернет мрежи

По материала работи: Борис Проданов
ГДБОП: Писмата с бомбени заплахи са дошли от Швейцария и Сейшелите

ейлите със заплахи за поставени взривни устройства, които бяха получени вчера от летища и медии у нас, са изпратени през компютърни сървъри, намиращи се в Швейцария и на Сейшелските острови. Това съобщиха на пресконференция в ГДБОП.

 

Подобни съобщения със заплахи за поставени взривни устройства са били получени преди ден в медии в различни държави-членки на ЕС и в Канада. Общо около 20 идентични писма са пратени, като за превод е използван google translate, каза пред журналисти зам-директорът на ГДБОП Стоян Темелакиев.

 

Четири летища - в София, Варна, Бургас и Пловдив, както и медии получиха в сряда по електронна поща заплахи за поставени бомби.Всички проверки в заплашваните обекти завършиха, без да бъде открито взривно устройство.

 

Oт ГДБОП не изключват и деца да са си направили шега. За да останат максимално анонимни, авторите на заплахата ползвали публични интернет мрежи.

 

Още по темата: Засилени мерки за сигурност на летищата след бомбените заплахи

Коментари

Новини Варна