IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна
България
11:38 | 23 август 2019
Обновен: 16:32 | 16 април 2024

Пускат едното платно на "Струма", но още чистят терена

Кога точно ще бъдат премахнати боклуците? АПИ мълчи

По материала работи: Пламен Янков
Пускат едното платно на "Струма", но още чистят терена

В петък ще се направи изпитване на товароносимостта на платното към София. Предварителните резултати от пробите са много обнадеждаващи. Имаме готовност до края на деня да пуснем платното за движение в посока София". Това съобщи пред Нова тв инж. Георги Терзийски, председател на Управителния съвет на Агенцията "Пътна инфраструктура" (АПИ) по повод ремонтните дейности, които се избършват по възстановяване на магистралата.


Инж. Терзийски е на основен оглед на мястото, за да установи докъде е стигнало почистването на отпадъците след пожара отпреди няколко седмици.


Той обаче отказа да се ангажира с прогноза кога точно ще бъдат премахнати, но подчерта, че има предписание към пътната агенция от РИОСВ - Перник. До 2 септември АПИ трябва да се почисти теренът, за който отговаря под магистралата.


"Община Дупница ни е сезирала през 2018 година. При последваща проверка не са открити отпадъци. От РИОСВ са ни сигнализирали на 20 август с предписание до 2 септември да се почисти", коментира шефът на Агенция "Пътна инфраструктура'.


По думите му, още вчера Агенцията е поискала от контролните органи - РИОСВ и Община Дупница да кажат къде може да бъдат депонирани отпадъците.


"АПИ не се вайка пред медии и в студия, тя работи. Проблемът ще се реши когато цялото нещо бъде уредено законово", категоричен е инж. Георги Терзийски.


Dnes.bg


Четете още: Делото за катастрофата край Своге може да не влезе в съда

Коментари

Новини Варна